dinsdag 8 februari 2011

Tassen.

Het begon met het maken van rugtassen voor de jongens van de oudste dochter. Toen dus Sem met zijn nieuwe rugtas naar school ging en de juffrouw trots zijn nieuwe rugtas liet zien, zei de juf: sjonge wat een mooie tas zo eentje wil ik ook wel! Ik wilde dat ik zo een Oma had! Waarop Sem vertelde dat zijn Oma er ook wel eentje voor haar wilde maken hoor! Dus dat werd netjes overgebracht bij Oma. En oma kon zo gek niet wezen of ze moest er wel eentje gaan maken. Want wat je beloofd moet je doen........zelfs als je kleinzoon iets voor je beloofd!
Dus op mijn vraag welke kleur de juf mooi vond zei hij vol overtuiging: Rood! Ja want ze heb al een rode tas maar die is niet mooi.... (wat een lekker ding is het toch)
Dus ik aan het naaien en bedenken en daar kwam dus deze tas uit.
 
Met behulp van een voorbeeld van Kaye Wood. Zonder patroon uit de losse pols zogezegd.
Dus rood wilde hij en dat is het geworden. Hij was apetrots toen hij naar school ging en de juffrouw was er verlegen mee. Ze begreep dat ze dus op moet passen met wat ze zegt in het vervolg...haha Maar ik heb wel even aan de andere kleinkinderen duidelijk gemaakt dat het geen gewoonte van mij wordt om voor juffrouws tassen te gaan maken.
Ondertussen was ik ook nog aan het breien. Een trui voor Hannah in het paars is af.

En daarna nog een trui voor timo gemaakt ook die is af. Alleen nog even een foto maken want dat is vergeten...
Ik ben begonnen met granny,s te haken voor een sprei of deken. Dat weet ik nog niet.
Maar ik heb me voorgenomen om er in ieder geval elke dag eentje te haken zodat ik er over 186 dagen genoeg heb voor een sprei voor een één persoons bed.
Deze is het geworden en dan maak ik hem in allerlei verschillende kleur volgorde,s. Zo krijg ik zes verschillende. Maar wel allemaal met deze drie kleuren..
En afgelopen zondag kwam ik op het idee om bij mijn mooie blouse voor zondag een nieuwe tas te maken. Die ik heb daar gaat het hengsel van kapot en ik kan er eigenlijk alleen maar een Bijbel en portemonnee indoen. Aangezien ik nogal vaak last heb van het licht en ik dan mijn zonnebril op zet, kan die er dus al niet in. En loop ik daarmee in mijn handen. Toen zei Anneke: dan maakt u toch even een tas waar die bij past. En kijk, dat heb ik dus maar even gedaan.

Vind hem erg mooi geworden trouwens.......jullie ook?