donderdag 14 april 2011

Jong geleerd ...

Van de week was Hannah hier zonder haar mamma. En ik was aan het naaien. En zij was lekker aan het spelen in de hal. Maar ze komt opeens bij me staan. Pakt de kruk en klimt in de vensterbank en gaat daar lekker zitten keuvelen en met de centimeter zitten spelen. En ze heeft het bakje met mijn rommeltjes even uitgezocht. En netjes opgeruimd....haha. Ik heb ergens nog een foto dat ik ook zit te naaien met daaromheen drie dochters op tafel. Roept weer leuke herinneringen op zo een kleindochter.
Ohw ja? Is dat zo? Doe je dat zo? ff opruimen hoor. Die oma maakt zootje.........

woensdag 13 april 2011

Weer 2 affo!

Dus ik ben de lijst met ufo aan het afwerken. En ja hoor ik heb weer iets af gekregen. De deken die ik gehaakt heb van allemaal granny,s naar een patroon van hobbydoos. Ik vind het mooi geworden en lekker om op de bank met een goed boek onder te kruipen.

Heerlijk om zo wat dingen te kunnen af strepen van mijn lijstje.
Ik heb ook het ds tasje voor Timo nu helemaal klaar met snaps er in geslagen. Dus die kan ingepakt. Voor Arne is zijn DS tasje ook bijna klaar. Ik denk dat die morgen wel klaar komt.(gelukt dus)
En bij Anneke en Arike hun telefoonhoesje zitten nu ook snaps gedaan.
Dus kan ik daarna met de deken voor sem aan de gang. Alhoewel ik nog wel genoeg andere ideeën heb om aan te beginnen ....

maandag 11 april 2011

Weer wat klaar.

Vandaag is het echt een dag van: te doen dingen. Ik heb maar gewoon een lijstje gemaakt van dingen die ik zeker en nodig moet doen. En wil doen! En daar ben ik gewoon boven aan mee begonnen;
1: Inleiding maken voor a.s. woensdagavond de vrouwen vereniging. Klaar!
2: notulen maken van de vorige vergadering. Klaar!
3: Foto,s naar mijn webalbum doen om ze te kunnen delen via het blog. Klaar!
4: de strijk. Klaar!
5: de rozetten klaar maken voor de orange markt a.s. zaterdag. Klaar!
6: de kussentjes voor de paas krans van Arike dicht naaien. Klaar!
7: Hart voor mijn schoonzus maken. Klaar!
8: Blog bij werken: bijna klaar. Als jullie dit lezen dus helemaal.
9: deken voor Sem mee verder: nog doen.
10: gehaakte deken afmaken. nog doen.
11: tasje DS arne maken. nog doen.
12: Rugtas Arne met auto,s. Nog doen.
13: in de zpagettitas een voering maken: mee bezig.(klaar)
En dan heb ik al weer genoeg andere plannen om te doen. Dus houd mijn blog maar in de gaten. Want ik ga gewoon lekker door met mijn hobby,s.Maar vandaag is er dus al een aardig inkorting van mijn lijstje gekomen.
Nu nog laten zien wat ik zoals gedaan heb de afgelopen periode.
Voor Joran die nu eindelijk naar een "echte" school mag een eigen rugtas gemaakt.

Mijn naaimachine deed weer eens niet wat ik wilde dus de applicatie van de automerken gingen niet goed op de klep. Ik zal mijn naaimachine eerst weer eens goed na laten kijken en dan maak ik gewoon een nieuwe klep voor op de tas. Maar voor nu kan hij er mee door.
En voor Arike en Anneke heb ik een hoesje voor hun telefoon gehaakt. Voor Anneke had ik al eens een hoesje van stof gemaakt maar die was tot op de draad versleten. Dus nu maar eens eentje gehaakt. Wat haar wel de opmerking ontlokte: dan kan ik hem niet meer in mijn broekzak doen...! Misschien was dat wel het probleem waarom die andere zo sleet.

Zelf maar raden welke voor wie is!
Voor Timo heb ik een kadotje gemaakt wat straks mooi past bij het kado wat Anneke aan hem gaat geven. Maar dat ga ik natuurlijk hier nog niet laten zien, want hij is nog niet jarig. Hij moet nog even wachten.
Voor mijn schoonzus dus een hart gemaakt. Van haar had ik een lapje gekregen met een kaarsje wat ze had meegenomen vanuit Israël toen zij daar op vakantie was. Dat lapje heb ik gebruikt voor twee harten. Eéntje is voor haar en eentje voor mijzelf.
Ik heb voor de voorkant een borduursel gemaakt waarin wij ook samen komen: het handwerken met naald en draad. Je kunt mijn nieuwe label er ook aan zien zitten.
Dat is uiteindelijk JoEPiE geworden. Ik werd vroeger nogal een jopie genoemd. En dan zei ik: zeg dan maar Joepie. Dat vind ik leuker. En zo heette ik vaak joepie.
Nu zijn mijn initialen JP, dus JEPE en die vind je er in grote letters in terug.
Dus het is nu JoEPiE.

Voor de markt op 16 april heb ik wat rozetten gemaakt die je op koninklijke feestdagen gezellig op kunt spelden. En die ik daar wil gaan verkopen.

Dus nog steeds ben ik me niet aan het vervelen. En ik spreek jullie later weer.