donderdag 10 maart 2011

Het is al weer even geleden.

Inderdaad een aantal weken geleden al weer dat ik hier schreef. Het gaat soms ook erg snel. De weken rijgen zich aaneen. En het is niet dat ik niks te doen heb. Nee, maak je geen zorgen. Ik verveel me niet. Maar soms heb ik ook niet echt zin om iets te doen.....hebben vast meer mensen wel eens last van.
Maar vanavond zit ik opgesloten in de studeerkamer. Want in onze huiskamer is nu kerkenraad. En normaal gesproken ga ik dan naar koor, dus dan merk ik er meestal weinig van. Maar nu heeft de dirigent een ongelukje gehad en zijn voet verstuikt, dus mag hij er niet op staan. Kan dus ook niet ons dirigeren....Doet hij niet met zijn voet hoor, maak je geen zorgen. Maar hij moet toch wel heen en weer lopen om al die kwetterende dames en heren in toom te houden ;-)
Dus het koor ging niet door en zo zit ik dus noodgedwongen thuis.
Daarom tijd om eens even een blog te gaan schrijven.
Onlangs jarig geweest en dat ook met de kinderen gevierd. 55 jaar al weer.Ik heb leuke stofjes gekregen en een mooie grote lineaal om langs te snijden. Een snijmes wat kartels snijd. En een prachtige kaart van Timo die hij zelf had geschreven! Daar was ik super blij mee!
Casper sr had even geen tijd gehad voor kadotjes, die we gingen op de dag zelf op stap en langs een quilt winkel waar ik mij mocht uitleven. haha............ het viel mee hoor, gewoon een paar stofjes in de uitverkoop..en een rondsnijmes om cirkels mee te snijden.
Maar ik ben ook bezig geweest met allerlei hobby dingen.
Zo ben ik eens gaan proberen om sokken te breien. Maar inmiddels heb ik mijn derde sok al weer uitgehaald vandaag. Dus het wil nog niet erg lukken. Ben steeds niet tevreden over de vorm, de maat enz. Blijven proberen want oefening baart kunst zal ik maar zeggen. Bente vond het wel zielig dat ik hem weer uithaalde want zij vond hem nu net zo leuk worden. En nu moet je weer opnieuw gaan breien... Lief hoor.
Ik ben druk aan het haken geweest voor mijn granny,s. En ik heb al mijn licht paarse wol opgemaakt, die is helaas niet meer te koop. Dus ik heb nu 78 vierkanten die ik nu aan elkaar ga maken.

Ik had ze eerst met wit aan elkaar gezet maar dat vond ik toch niet zo mooi, nu dus met donker paars. En dat vind ik mooier.
Ik ben ook aan de gang gegaan met hooked met zpagetti. Is een reuze zwaar karwei moet ik zeggen. Het gaat wel lekker snel, maar ik weet niet of het mijn ding is. Maar in ieder geval een tas gemaakt. En daar wil ik nog wel een binnentas in maken.
Maar voor een eerste keer viel het niet tegen.

Hier is hij nog met kort hengsel, maar ik heb inmiddels dit hengsel weer uitgehaald en er een langere aangezet. Zo kan ik hem over mijn rechter schouder aan de linkerkant dragen. Ja, ingewikkeld verteld maar probeer maar eens te doen wat ik zeg en dan snap je het vast wel..
Ik ben ook gezwicht voor de sjaaltjes rage. Jaja, ik heb er drie gemaakt. En dat is wel weer genoeg. Maar dit is er eentje van.

Dus ik ben niet veel met quilten bezig geweest. Even rust pauze. Alhoewel ik nu behoorlijk last van mijn schouder heb door het haken, dus het weer tijd voor naaien wordt. En daar heb ik wel weer zin in.
Ik ben de afgelopen weken ook druk bezig geweest om de kasten op te ruimen. Vandaag met de kast in de keuken (voorraadkast) begonnen. En daar halverwege mee gekomen. Dus morgen af maken. Maar in de studeer kamer al de drie kasten gedaan. Met lapjes, en handwerk spul. Alles uitgezocht en weer gesorteerd.
Ook al onze papieren eens uitgezocht. Want inmiddels kon Casper sr niets vinden, en dan zegt hij altijd: nee, hoor, dat heb ik niet... Zoals de overlijdensakte van zijn moeder b.v. Ik wist dat we die wel moesten hebben maar hij kon het niet vinden dus dan heeft hij ze niet. Maar ik heb ze gevonden! En die van zijn vader ook nog trouwens. Nu moet hij van mij echt elke x alles gelijk op de goede plek opruimen en ik zit er met mijn neus bovenop! Heb drie kratten met papier weg gegooid! Allemaal oude polissen of brieven, soms zelfs gewoon met enveloppe!!!!!!!!!!!!!
Nu staat alles ook weer netjes op orde, alleen aan de kerkspullen mocht ik niet komen. Dat is net zo een rommel als onze eigen papieren. Maar goed, dat moet hij dan maar zelf weten.
Nu alleen nog de kast in de keuken en dan even alle kamers en keuken schoon maken. Daarna ga ik weer aan het naaien. Want dan mag het van mezelf. Nu wil ik gewoon eerst dat alles weer spik en span in orde is.
ZO: ik heb gesproken!

1 opmerking: