dinsdag 10 juli 2012

We hebben het druk....


En dat terwijl ik niet meer hoef te werken. Alhoewel het nog wel zou kunnen ik ben tenslotte pas 56. Dus nog niet de pensioengerechtigde leeftijd. Maar ik werk hier dus niet meer, maar heb het druk als een klein baasje. Al gaat dat klein ook allang niet meer op ;-)
Maar de nodige broeken zijn genaaid. Voor Anneke twee en voor mijzelf. Driekwart broeken. Dus het mag van ons wel wat warmer worden. En natuurlijk weer wat broeken gerepareerd. Of knopen aangezet. Maar dat hoort er bij.
Ook voor Anneke heb ik een tas gehaakt. Dat moet ik gedoseerd doen omdat ik nog steeds problemen met mijn rechter arm heb. Maar hij is af. Het begon met allemaal granny,s haken. Dit keer in leuke felle kleuren. Daarna die weer gewoon aan elkaar gehaakt maar deze keer met een halve vaste. Dan komt er geen steek bovenop de naden te liggen. Toen de voering klaar gemaakt met een aantal vakken en die in de tas genaaid. Met de hand wel te verstaan....

Daarna heb ik met een punnik automaat vier lange koorden gepunnikt. Waarom moeilijk doen als het makkelijk ook kan.... En die heb ik verwerkt in een vier vlecht. Deze weer netjes aan de tas gemaakt met vier ogen. En haar tas is klaar. Ze moest nu wel wat gaan ruimen want haar vorige tas was een stuk groter...... Waar een nieuwe tas al niet goed voor is... Hahah.

 En ik was op zoek naar het patroon van een pannenlap die ik eens van een oude dame uit onze kerkelijke gemeente kreeg. En dat heb ik gevonden op internet. Waar zouden we zijn zonder internet....er was een tijd dat ik het maar onzin vond dat internet. Je kon best zonder en waarom zou je het nodig hebben. Ik kan met niet meer voorstellen dat we het niet zouden hebben. TV  zal me niet zo veel uitmaken. Maar zelfs op vakantie is dat internet makkelijk om eens snel contact te maken met het  thuisfront  b.v.
Maar goed ik heb toen de linker pannenlap gemaakt in de kleuren van de jaren 70 van de vorige eeuw. Ik had tenminste toen wij gingen trouwen van de Brabantia voorraad bussen en brood trommel enz in deze kleuren.
Ook mijn toenmalige naaidoos was in de kleur beige/bruin/oranje. Niemand wil nu in deze kleur die pannenlap dus die hangt gewoon bij mij aan de muur.

 De rechtse pannenlap is met dezelfde steek gemaakt . Dat kun je alleen niet zo goed zien op deze foto. En heb ik er een langwerpige van gemaakt met een gat in het midden voor de knop van het deksel. Dan heb je niet twee aparte maar een hele die heel het deksel bedekt. Daar zijn dan weer wel liefhebbers voor. Ik denk dat ik deze nog wel een aantal keren ga maken.
Inmiddels ligt er al weer een korte broek van Matthias klaar voor een knoop aan te zetten. Die kwam hij netjes even langs brengen.
En ik wil voor mijzelf nog een blouse gaan maken dus ik heb genoeg te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten