woensdag 10 juni 2015

Een nieuwe Naaimachine en......


Tja, al een hele tijd wilde ik graag een naaimachine met een grotere doorgang. Zodat ik daar dan makkelijker mijn quilts door kon doen tijdens het meanderen. En ik had er al één op het oog maar ja, die was aan de prijs. Maar ik heb een aantal jaren gespaard en geld opzij gelegd van verjaardagen enzo, en ik was al ruim op de helft. Gaat niet snel maar goed, geduld is een schone zaak. Daar kwam bij dat ik ziek werd en eerst maar moest zien of ik het voor mij zelf het waard vond. Klinkt misschien gek, maar zo voelde dat. En onlangs zag ik op Marktplaats de naaimachine staan voor de helft van de prijs. Na goed overleg met mijn mannetje heb ik hem gekocht. En wat ben ik er blij mee. Ik ben nog druk bezig om hem te ontdekken en doe nog regelmatig van alles verkeerd. Maar al doende leert men. Er zit een knop op waarmee ik dus zonder voetpedaal kan naaien en dat is voor mij met altijd kramp in mijn voeten heerlijk. Je drukt op een knop en de machine gaat aan de gang, dat kun je dan ook nog aanpassen naar langzaam en snel. Dus de snelheid is instelbaar. Er zit een kniehevel aan waarmee ik de voet ophoog kan doen. En dat is ook heerlijk. Als je dan in de rondte of de bocht om moet hoef je niet met de hand de voet omhoog te doen maar kun je dan met de knie doen. En er zitten heeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel verschillende steken op. Waarvan ik denk: die zal ik echt niet allemaal gebruiken. Maar ze zitten er nu eenmaal op dus wie weet. Kortom een hele fijne naaimachine waar ik heel erg blij mee ben.
En ja, dan krijg je met Moederdag een cadeau van Joke en Freddy wat wij jaren geleden al samen eens hadden gekocht. We vonden ze zo leuk dat Joke ze wilde voor als er een tweede zou komen. Aangezien dat wonder na 7 jaar wachten nu is geschied, en Joke aan het zoeken ging wat ze dan nog zou hebben aan spullen. Kwam ze dit stapeltje stofjes tegen. Leuk zijn ze he!
En ja, daar moest ik dan voor baby Nooitgedacht een quilt maken. Die heb ik tenslotte voor elk kleinkind gemaakt dus nu mag het nog een keer. Het is een Raggtime quilt geworden. Eerst moest ik nog op zoek naar wat meer stof voor de achterkant. En daar had ik nog een mooie lap
met allemaal hartjes van liggen en toen begon het grote snijwerk. 180 lapjes van 15 bij 15 cm gesneden. Die in patroon gelegd en aan elkaar genaaid. Van de restjes een rand gemaakt als afwerking. En met de nieuwe machine kan ik nu ook mooie teksten naaien dus een label was zo gemaakt. Daarna moest er geknipt worden. Al de naden moesten geknipt worden. En dat is met mijn handen een hele klus, maar ook daar heb ik een goed hulpmiddel voor, een schaar die je dicht moet knijpen zonder dat je duim en vinger door de gaten hoeven. Dat scheelt een heel stuk. Het is een lekkere zachte deken geworden.
Wat ook Jopie duidelijk liet merken, want elke keer als ik even mijn naaiwerk liet liggen, nog met de naald in de stof, dan ging zij er lekker op liggen slapen. En de doos waar de stof in zat is nu een poezenmand geworden want daar zitten nog wat restjes in en die vind ze dus ook lekker slapen.
Maar eerst was Hannah jarig en had ik bedacht om voor haar verjaardag een nieuwe kerk tas te maken. Maar ik werd ziek , ik bleek dus kinkhoest te hebben en kwam er niet aan toe. Toen ik weer ging opknappen weer verder gegaan en uiteindelijk heeft ze de tas gekregen voor het behalen van haar C zwemdiploma. Met stof van Frozen. Ik heb de film nog nooit gezien en ken er niemand uit maar zij vind hem helemaal geweldig. Ze is reuze blij met haar tas. En gelijk maar een portemonnee er bij gemaakt. Toen ze zondag naast mij in de kerk zat vroeg ze mij: Oma heeft u die plaatjes er zelf op geplakt? Lekker ding die kleindochter van mij ;-) Maar zij kan weer netjes naar de kerk. Een stevige tas, haar andere tas had ik ook gemaakt zoals je hier kunt lezen. En ik had toen ook voor haar sokken
gebreid, ik zie dat ik nu van dezelfde wol ook sokken heb gebreid. Met de Kukkezaksteek. Die wilde ik eens uitproberen omdat het een handige steek is voor kinderen die elke keer problemen hebben met de hiel op de juiste plaats te doen. Dus met een hiel op hun wreef lopen of zo. Joran heeft daar nogal moeite mee maar hij vind juist de zelfgemaakte sokken het lekkerst zitten. Dus eerst even uitgeprobeerd met een rest wol die ik nog had en ze zijn geslaagd. Het volgende paar voor Joran zal ik ook zo gaan breien. En dan ben ik nog bezig geweest voor ons wonder. Ik heb inmiddels sokken en slofjes voor de baby gebreid. De babysokjes passen in de hiel van sokken van Casper. En dus een deken. En vandaag twee mutsjes. Die kunnen op als het net geboren is. Ik ben dus weer lekker bezig geweest.

1 opmerking:

  1. Oh en Hannah is zo blij met die nieuwe leuke sokken! Alleen heb ik nu wel al die ribbeltjes in mijn voeten, zei ze toen ze 's-avonds uit moesten ;-)
    En die babysokjes en mutsjes sparen we op in de doos voor de baby. Zodra de babykamer klaar is kunnen ze daar mooi liggen =D
    Zo blij om een knutselende (O)ma te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen