vrijdag 31 december 2010

Gelukkig nieuwjaar!

De kop is er af en het nieuwe jaar is een feit.
De jongens hebben hier staan kijken naar vuurwerk en we gaan zo allemaal naar bed.
Ik heb nog een paar collage,s gemaakt van dingen die ik heb gemaakt het afgelopen jaar.
Voor de kleinkids van alles. Zoals een t-shirt bewerkt met een pinguïn voor joran omdat hij naar de pinguïngroep ging op de MKD. En voor drie jongens een rugtas voor naar de kerk. Voor Timo een rugtas voor school.
Zoals hieronder te zien is.

Ook voor Hannah van alles en nog wat gemaakt. Zo heb ik onlangs twee truien gebreid. En een muts gehaakt, een jurk genaaid, en hoedje voor afgelopen zomer.
En ongetwijfeld nog meer wat niet op een foto staat ;-)

Voor andere gezinsleden maak ik ook nog weleens wat.
Zoals een mapje voor een notitieboekje of een slaap kleedje voor de poezen van anneke en voor de onze. Een kerstkrans voor aan de deur, ook eentje voor Arike die staat niet op een foto, en diverse speldenkussens.En voor de stampertjes een tent om over de tafel te doen.

Dekens voor de jongens. Ook een wandkleed voor Matthias, en tafelkleedjes (8) voor in de kerk als we na de dienst koffie drinken. Is wel zo gezellig op de tafels...

Mapjes voor diverse dingen. Zoals om mijn borduurwerkjes met zij en naalden en schaartje in mee te nemen, of om mijn hexagonnen in te doen. Of om de DS XL in te bewaren inclusief de spelletjes.

En dan liggen er nog allerlei UFO. Die dit jaar hopelijk allemaal een affo worden.
Een deken voor Sem. Een rugtas voor Sem voor school. Daar zou ik deze week aan gaan werken, maar met drie jongens die hier aan het logeren waren kwam ik niet echt toe aan naaien....... Ook nog twee kerstkleedjes. Met hexagonnen waar ik even mee ben gestopt omdat ik nog pijn in mijn vingers heb, en eentje met 9 borduurtjes die samen een wandkleed moeten worden. Ik had daar al sneeuwballen tussen gezet en een rand om heen, ik was bezig hem door de quilten, maar vind hem zo niet mooi worden. Dus die ga ik uithalen en opnieuw in elkaar zetten. Ook ben ik nu bezig met een trui voor Timo.
En zo tussendoor haak ik af en toe wat granny,s.
Je ziet, ik heb genoeg om handen....dat geeft mij rust tot nadenken en voldoende afleiding.

Zo tussendoor repareer ik geregeld kleding voor de stampertjes. Maar ja, dat komt natuurlijk niet op de foto....

2 opmerkingen: