woensdag 25 april 2012

We hebben het ritme weer te pakken.

Je zult zeggen: welk ritme? Maar het ritme van weer bezig zijn met mijn handwerk liefde. Elke dag een draadje.....je weet wel. Inmiddels dus mijn tas voor het koor af. En inmiddels een bestelling voor een nieuwe tas gekregen....(anneke)
Het was even haken en van het aan elkaar haken kreeg ik pijn in mijn polsen, dus dat moest wat beter doseren. Zodat ik dat goed kon opvangen. Elke dag een draadje dan maar.
De binnenkant heb ik gemaakt van stof die ik heb gekocht bij IKEnAndere. Al een tijdje in huis. En ik vond het wel goed passen bij dit project. Er zit een vakkenstrook in waar ik een potlood, pen, en twee stiften in kan doen. Aan een klik systeem heb ik een stukje gum gedaan. Om eventuele foute notities uit te kunnen gummen. Mijn portemonnee en een klein flesje water passen er ook netjes in. Dan in het grote vak mijn map met muziek en als we een uitvoering hebben kan daar ook nog wat andere zooi bij. Voor de verjaardag van Hannah heb ik dus een zondagse tas gemaakt.
Je heb voor op een vak waar haar potloden in kunnen en waar je de klep gewoon van omhoog kan knopen zodat ze netjes in het vak kunnen blijven. Hoeven we niet meer met een hand met kleurpotloden in de kerk te zitten. Ze mogen tijdens de preek namelijk kleuren in een boekje. En je zult versteld staan wat ze ondertussen dan nog allemaal oppikken van de preek.
En er werden wat haak frutsels aan gehangen die wel lekker roze waren. Een lief klein konijntje zonder vliegje op zijn neus...en een vlinder. Later merkten we dat haar banden afzakten dus zijn die door mij korter gemaakt en voorzien van een klik systeem zodat ze die op haar buik aan elkaar kan klikken. En zo zakken ze niet meer af.
De sokken gaan ook lekker. Inmiddels weer een heel paar af. Deze zijn dan weer voor Arike. Leuke vrolijke kleuren. Alleen heeft ze een klacht. Ze vind ze niet zo lekker lopen. Ze zakken af en je voelt de breiribbels aan je voeten.... Maar voor als ze lekker met haar voeten omhoog voor de tv kan zitten vind zij ze lekker warm. Op naar het volgende paar. Weer een paar voor Anneke. Ik heb nu sokkenwol met een rekje er in...ben benieuwd of je dat ook merkt.
Dit zijn de nieuwe kleuren voor een tas voor Arike. Ze heeft voor zondag een leuk setje genaaid en daar wilde ze ook een bijpassende tas bij. Nu heb ik een leuk patroon gezien en die ga ik nu namaken. Tezijndertijd(als hij klaar is dus) zal ik het linkje plaatsen naar de site waar ik heb gevonden heb. En natuurlijk zijn er weer de nodige verstelwerkzaamheden op de naaimachine gedaan. Dus die staat hier ook niet stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten