vrijdag 13 april 2012

Nog meer Sokken.

JA, het begint hier net een sokken fabriek te worden. Maar het is echt, ik vind het nog leuk ook! Nooit kunnen denken dat ik dat nog eens zou zeggen. Mijn moeder breidde vroeger altijd de sokken voor iedereen. En ik vond het maar niks dat breien, en dan met al die stekende naalden. Hoe moest je die nu vast houden? Dat ze dat leuk en ontspannen vond om te doen! Maar ze maakt het dan niet meer mee, ik ben nu dus de sokken breiende oma geworden. Als ze dat nog eens had kunnen mee maken! Ze zou gelachen hebben. Hier dan nog enige creaties van mijn hand.
Warme sokken voor Anneke, die ze nu s,avonds aantrekt als ze haar schoenen uit doet. En dan lekker mee gaat zitten. Krijgt ze lekker warme voeten van. Op haar werk heeft ze trouwens een voeten zak staan met verwarming. Ja, je zal maar last van koude voeten hebben ik weet hoe vervelend dat kan zijn.
En dan voor Hannah een leuk paar sokken met belletjes er aan. Die kunnen mooi bij haar nieuwe jurk voor zondag die haar mamma heeft genaaid. Alleen of die belletjes in de kerk een succes zullen zijn? Maar ik heb ook nog een bol liggen om een paar zonder belletjes te breien dus maak jullie geen zorgen. Het patroon van deze sokken kun je HIERvinden.
Ook Joke loopt nu op sokken van moeders. Het is hier een gevecht om wie er nu aan de beurt is. Deze sokken heb ik ook nog met een andere kleurenschema gebreid voor Arike. Nu ben ik bezig met een paar wat een verloop heeft met rose/rood/oranje verloop. Die worden ook weer voor Arike. En op de markt in Emmen hebben we leuke wol gekocht voor sokken voor de jongens. Dus ik kan voorlopig vooruit. Nu moet je niet denken dat ik heel de dag zit te breien want dat gaat hem niet worden. Maar ik heb me wel voorgenomen om elke week 1 sok te breien. Dus dat zijn dan 26 paar in een jaar. Kijken of ik het ga halen. In de afgelopen weken heb ik al 11 sokken gebreid en dat klopt met elke week een sok. Heb nu bijna de 12 de af. Ik ben trouwens ook nog bezig om sokken korter te maken. Toen we hier kwamen wonen stond er nog van alles in deze boerderij. Zo ook een kast met lade,s en in die lade,s zaten tien paar zelf gebreide sokken. Mannen sokken wel te verstaan. Niemand wilde ze. Eigenlijk zijn ze te lang voor het mooie, Sommige zijn zo lang die komen wel tot over je knie. Nu is Casper wel een liefhebber van eigen gebreide sokken. Maar ze moeten niet zo lang zijn. Dus ze zaten niet lekker. Nu haal ik halfverwege een sok een draad uit. En zet de steken op drie naalden en brei dan van de wol die het losse stuk opbrengt een nieuwe boord aan de sok. Zo deed mijn moeder het ook als er soms een gat in was gekomen bij de tenen b.v. Dus ook daar ben ik nog mee bezig. Afgelopen weken heb ik een driekwarts broek voor mij zelf genaaid. Ook weleens leuk. Nu ligt er nog stof om een blouse te naaien. Maar ik wordt door mijn dochter aan het werk gezet. Want die is voor haar zelf een rok en blouse aan het maken. En daar moet moeders dan bij helpen. Hij ligt nu klaar om de knopen aan te zetten en de knoopsgaten te maken. Dus dat wil ik vandaag gaan doen. Ook heb ik nog wat broeken voorzien van kniestukken. Zodat ze nog even met deze lange broeken kunnen doen voor het zomer is en tijd voor de korte broek. Ik ben nu de tas van granny,s in elkaar aan het haken. En dan een binnenkant er in maken en kan ik hem gaan gebruiken voor de koormap. Wordt best een leuke tas. De volgende blog zal ik hem showen. Dus nog even geduld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten