donderdag 13 december 2012

Kerstster en trui Timo.

Afgelopen week dus geveld door de griep. Koorts, benauwd, hoesten, warm en rillerig, enorm moe en werkelijk overal spierpijn. Dus de griep.
Maar zo tussen door toch bezig geweest met de trui van Timo.
Ik heb altijd wat moeite met de hals maar met een elastiek er in sluit hij toch goed aan. Ook de boorden worden altijd wat wijder ondanks ik ze met een heel nummer van naald kleiner brei. Dus daar heb ik nog steeds geen oplossing voor helaas. Maar wie weet heeft er iemand ineens een goed idee.....
Ik ben gelijk maar begonnen met de trui voor Joran. Eigenlijk heb ik voor hem nog nooit een trui gebreid. Wel voor de anderen maar Joran en Matthias hebben nog nooit een eigen trui gehad. Dus deze wordt voor Joran en die daarop voor Matthias.
En dan zag ik op het blog van HAAR een leuk patroontje voor een kerstster.
En die ben ik gelijk maar even gaan uitproberen. Hieronder zie je het resultaat. En mooie ster voor in de kerstboom. Of gewoon om zo op te hangen. Ik heb er inmiddels een aantal klaar en die hangen aan het touwtje waar de kerstkaarten aan moeten komen. Tenminste als ik die gewoon over de post ga krijgen, want tegenwoordig zijn er velen die een kaartje via de mail sturen. Ik vind dat erg onpersoonlijk en ook helemaal niet leuk. Nu heb ik me voorgenomen om die mensen dan ook maar geen zelf gemaakt kaartje van ons te sturen. Ook niet via de mail want daar heb ik een hekel aan, maar ook geen ander kaartje. Voor degene die dit blog lezen die weten dat dan weer.....haha


En dan nog een onooglijke vaas of urn. Die stond hier nog in huis toen wij hier kwamen. Er waren diverse zaken achter gelaten. Zoals een klok die nu opgepoetst en wel de tijd aan geeft in de huiskamer van Freddy en Joke. En o.a. ook deze urn. Ik vind hem oerlelijk.
Maar hij is wel in gebruik. Eigenlijk door zijn lelijkheid is hij toch wel mooi. Wij hebben er nu gewoon de aanmaakblokjes voor de open haard in zitten en de lucifers. Dus hij is functioneel maar mooi is anders.....

4 opmerkingen:

 1. Ha Joke De trui is toch goed gelukt, en ik houd wel van een beetje slobber en niet zo nauw aansluitend.
  En het gehaakt kerst sterretje ziet er ook leuk uit. Helaas heb ik je adres niet anders zou ik je een kaartje sturen voor aan je spijkertje (hint)
  En wat betreft de urn,,,,, best mooi hoor. Maar mocht je heb echt zo lelijk vinden haak er een mooi hoesje omheen ziet hij er gelijk anders uit.
  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou leuk zijn Joke, Maar om dat zo via mijn blog te doen lijkt me niet handig alhoewel het adres al wel op internet staat. Ik woon in Appelscha, Aekingaweg 10.
  8426GN is de postcode. Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Joke,
  Misschien is het een idee om de hals minder diep te maken door niet zoveel te minderen dan er in het patroon staat. Sommige mensen gaan losser breien als ze boordsteek moeten breien. Je kunt proberen om de draad, vooral bij averecht, iets strakker aan te trekken.

  Leuke kerstster is het. Hij zou het ook prima in mijn boom doen, die rood/wit/zilver is!

  Dank je wel voor je reactie op mijn blog. Fijn om ervaringen van anderen te lezen over het sokken breien.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook al eens de tip gekregen om van dat hele dunnen elastiek mee te breien maar dat blijf je zien en is niet mooi. Maar dat van een minder ruime hals is een idee. Alhoewel dan moet je niet kinderen met een groot hoofd hebben ;-)
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen