vrijdag 10 september 2010

vervolg naaimachine

Het was even afkicken met die naaimachine. Kon dus echt niet naaien en werd er gewoon vervelend van...
Maar heb een mail gestuurd naar de Pfaff. En ja hoor, ik kreeg antwoord.
Ik moest maar contact opnemen met de dealer, daar had hij contact mee gehad en ik kon daar langs komen dan zouden ze mijn probleem oplossen! Wauw. dat zeggen ze al vier jaar. Maar goed ik er dus weer langs. Want de Pfaff was onverbiddelijk. Daar zijn ze voor dus u moet daar wezen.
Gisteravond er naar toe.
Ze waren dus ontstemd dat ik niet gelijk naar hun was gekomen want zij konden het echt wel oplossen. Ze hadden al 50 jaar een zaak en ze kwamen er altijd uit enz enz.
Waarom naar een andere dealer want hij had al veel langer ervaring.
En ik had toch al van hem een nieuw spoelhuis gekregen wat wel meer dan € 100,00 was en een nieuwe grijper dus hij had al zoveel gegeven....Ahum. Alsof ik als ik een naaimachine koop die het niet goed doet ook nog ga betalen voor de onderdelen die niet goed zijn. Ja, dag!
Maar goed hij wilde wel even naaien. Moest hem haast dwingen om te kijken naar mijn lapjes wat niet goed gestikt was. Hij begon gelijk op een ander lapje te proberen.
Ik had niet het goede voetje: want je moet gewoon no 0 gebruiken voor het normale stikwerk. Dat had ik gevraagd bij de zgn. les en dat maakte niet uit.
Niet de goed naald natuurlijk! Maar ik vertelde dat ik die er express in had gedaan omdat ik wilde proberen op een dunner lapje te naaien en dat ging niet met een naald van 80, 90, dus probeerde ik het met 70. Maar toen hield mijn voet er mee op.
Dus daar moest hij eerst een nieuw snoer aanzetten. ( heeft dus vervolgens wel een paar keer goed laten horen dat ik die ook al kreeg) goed van hem!
Maar hij luisterde dus niet naar mijn verhaal over de naald. Want hij ging maar door met welke naald het beste was volgens hem: 90.
Maar toen ging hij dus naaien op een lapje van mij. Hij vond de steken prima.
Ik dus niet. Aan de achterkant was het ongelijk, en niet recht. Volgens hem was dat met elke machine zo. Toen ik vertelde dat mijn dochter haar machine gewoon rechte steekjes geeft aan de achterkant, luisterde hij niet. Nee allicht als je jezelf zo goed vind......
Maar andere spanning en nog niet zoals het hoort te zijn. Toen wilde hij wel iets proberen en hij kwam met een plaat met 1 gaatje er in. Een rechtstik plaat.
Dat zou mijn probleem wat volgens hem alleen maar aan mij licht want hij doet het gewoon goed. Maar ik ben te kritisch!
Nu moest ik ook nog even goed horen dat hij die dus uit een duur pakket moest halen en dat die wel € 30,00 kost en die moest ik dan wel betalen.
Je snapt het vast wel: dat ging Joke niet doen.
Maar goed ik liet hem gewoon praten.
En ja hoor, het zou dus komen doordat de stof in de andere plaat getrokken wordt er daardoor verkeerde steken aan de achterkant zou maken.
Ja ja. Maar het is waar toen naaide de machine weer goed.
Toen moest hij iets anders gaan doen, en nam zijn vrouw het over.
Hij zegt tegen zijn vrouw: nou we hebben het uitgepraat..(ohw? ) en ze mag die plaat zo hebben en dan is het opgelost. Zand erover.
Dus zijn vrouw laat nog even weten hoe goed dat is van haar man want die plaat kost wel € 75,00! Nou opslag zonder verkocht te zijn goed he!
Maar inmiddels thuis en de naaimachine met een bevend hart gepakt.
En je geloofd het niet maar dit was het resultaat:
terwijl ik met dit lapje naar de winkel ging:
Een hele verbetering dus zoals jullie zien........
Moest ook nog ergens een stukje klitteband aanzetten dat was helemaal een drama. Steken overslaan enz.
Morgen naar Emmen en eens kijken wat hij kan doen.
Dus het krijgt nog een vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten