vrijdag 24 februari 2012

Sokken?

Wat een verplichte rust al niet met je doet! Ik moet dus mijn been rust geven aangezien er een ontsteking zit. Dit kun je lezen HIER Een bijzonder pijnlijk verhaal. Maar ja, dan ga je iets zoeken wat je zittend kunt doen. En dat was dus breien en haken. Ik ben dus weer allemaal granny,s aan het haken. In drie kleuren.
En ik ben sokken gaan breien. Ik was er vorig jaar al mee begonnen omdat anneke aangaf door de operatie zulke koude voeten te hebben.En ik weet dat zelf gebreidde sokken goed warm houden. Dus ik was begonnen, maar het wilde maar niet lukken met al die naalden. Drie van die pennen en dan een vierde om te breien en hoe moet dan de hiel. Allemaal hobbels om de overwinnen. Dus toen eerst maar een sok op twee naalden gemaakt. Dat is uiteindelijk gelukt.
Alleen is het probleem bij zo een sok dat je altijd een naad aan de zijkant hebt. En Anneke draagt orthopedische schoenen die precies en strak om haar voeten zitten. Dus die naad is niet echt een fijn gevoel en zou ook kunnen gaan schuren. Geen optie dus. En ja dan moet je wat anders. Toen toch nog maar eens gaan zoeken op internet naar een goed patroon die ik ook snap. En zie HIERbij haar dus een sokken patroon die ik kon begrijpen. En uiteindelijk zijn er dus twee sokken uitgerolt. Alleen brei ik ze op vier naalden, dus drie met steken en de vierde om te breien. En maak ik er een strakke hiel in. En ja, ook dat snap ik.
En dit is dan de sok zonder naad geworden. Wat ik wel erg lastig nog vind is te zorgen dat je niet de overgang tussen de naalden ziet. Dus ik moet nog goed opletten dat ik de steken op de volgende naald goed strak aantrek. Maar ik moet zeggen dat ik het ook best wel leuk vind om te doen. Alleen zo snel als mijn moeder het deed doe ik niet hoor. Inmiddels ben ik voor Arike ook een paar aan het breien en de eerste sok is al helemaal klaar en met de tweede ben ik nu op de helft. Dus valt mee.

5 opmerkingen:

 1. Joke,ik zag bij Zeeman dat ze ook rondbreinaalden hebben,is dat niet wat voor je????
  Ik heb er niet veel verstand van hoor,maar misschien een idee?
  Ze hebben daar ook een hoop boekjes met ideen,ook voor sokken dacht ik.
  Dus....stuur 1 van je dochters op pad zou ik zeggen. rita hollenberg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Rita, ik heb rondbreinaalden, maar dat vind ik toch een geklooi. Elke keer de steken opschuiven, duurt mij te lang en dan wordt het ook niet netjes naar mijn zin. Maar er zijn er die het geweldig vinden op zulke naalden.
  Maar het lukt mij nu op drie naalden want het tweede paar is klaar.
  Heb nog een bol liggen voor nog een paar dus die ga ik ook maar even opzetten.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Joke,

  wat zijn je sokken mooi geworden! Fijn dat het nu lukt met 4 pennen. En ook al een tweede paar klaar, lees ik. Dat gaat lekker snel. Wat vervelend van die ontsteking. Is er inmiddels al wat meer bekend over de oorzaak? Nou ja, een voordeel heeft het: verplicht zitten betekent vaak ook meer tijd om te handwerken. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Ik ben ook gelijk maar volger geworden. Binnenkort komt je foto in de Eregalerij. Ik zal je een seintje geven.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha... zag je foto van je sok in de eregalerij bij Betsy.. Ik ben ook begonnen met een sok breien. Dus dat fotootje sprak me wel aan!! Ik hoop, dat ze bij mij net zo mooi gaan lukken als bij jou! Dat patroon is toch met 5 priemen?! Beterschap met de ontsteking in je been!
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Joke, ik ben al tijden op zoek naar een sokkenpatroon dat ik op 2 naalden kan breien. Zou je dat patroon met me willen delen? Hartelijk dank. groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen