woensdag 29 januari 2014

Ik ben weer volop in de running.

Het is weer enige weken geleden dat ik wat geschreven heb. En ik heb niet stil gezeten. Ik ben druk bezig geweest met allerlei geknutsel. Zo heb ik een tas gemaakt voor Matthias. Dat was beloofd en nog steeds niet gedaan. Ik begon er op een woensdag mee, dus hij kwam uit school en zag dat ik bezig was. Wanneer is tie dan klaar? Ik zei misschien wel vrijdag. En hij kwam donderdag uit school even kijken of hij al klaar was maar dat was nog niet zo. Dus toen zei hij als hint: Oma ik moet vroeg naar bed maar u mag lang opblijven, dan kan u hem nog wel af maken voor vrijdag toch? Lekker ding is het toch!
Maar hij was af voor vrijdag dus hij kon hem vol trots mee nemen naar school en aan de hele klas laten zien. Alleen kwam hij s,middags uit school gelijk weer hier binnen lopen met de vraag of ik nu zijn armbandje aan het maken was. Hij zorgt wel dat ik bezig blijf.
Maar inderdaad heb ik diverse armbandjes gemaakt. Met macramé techniek, en op allerlei manieren kralen rijgen. Leuk werk en het belast mijn rechterarm niet zo. Want daar heb ik toch wel behoorlijk pijn en last van. Maar ik probeer dus gewoon elke dag iets te doen. En gelukkig vind ik veel dingen leuk om te doen dus dat komt wel goed.
Zo ben ik ook nog bezig met de trui voor Matthias. Die is inmiddels klaar en is gespannen. Zodat ik hem als hij droog is in elkaar kan gaan zetten.
En ik had nog een project liggen van allemaal granny,s. Dat moet een tas worden voor mijzelf. Daar moest ik nog 4 granny,s voor haken en dat is inmiddels ook gebeurd. Ook die zitten op het spanraam en zodra ze droog zijn kan ik daar mee verder.
Casper en ik hebben ook onze huiskamer omgegooid. Casper werkt een aantal dagen thuis en dan zat hij aan zijn bureau om de hoek van de deur. Iedereen loopt daar binnen en langs hem heen. En het waren ook tamelijk grote bureau,s. Dus we zijn op zoek gegaan naar twee bureau,s met ladeblokken die we naast elkaar konden zetten op een andere plaats. En dan is marktplaats toch wel handig. Twee goede gevonden, die geschuurd en gelakt en nu staat de huiskamer eindelijk naar onze zin. We kunnen lekker om de open haard zitten met koffie drinken en tv kijken en we zitten aan de kant met het werk en als ik zit te hobbyen.
Voor Arike heb ik een nieuw pasjes mapje gemaakt. De andere was kapot gegaan. En zij vind het erg handig. Dus ook zij houd me aan het werk. Lekker dat ik het ook weer gewoon doen kan!
Ik had twee grote konen van Zpagetti garen liggen in de kleur rosse.  Nu heb ik niets met die kleur dus ik wist nog niet wat ik er mee zou gaan maken. Maar ik bracht onlangs Hannah naar bed
en zag toen dat haar rosse kleedje van de IKEnAndere toch wel aan vervanging toe was. Dus toen wist ik wat ik met de konen kon gaan doen. Een nieuw kleed voor haar rosse kamer haken. Daarna nog met rest zpagetti van de tassen die ik gemaakt had een mandje voor de poezen gemaakt. En toen was ik er wel klaar mee, met het haken met die zpagetti.. Ik heb nog wat resten liggen en die ga ik nog ophaken, maar daarna NOOIT meer zpagetti. Dat haakt voor mijn reuma handen en polsen veel te zwaar.
En voor ik het vergeet: ook mijn omslagdoek is helemaal klaar en wordt vaak even omgeslagen. Lekker warm en makkelijk in gebruik.

2 opmerkingen:

  1. Weer lekker bezig geweest en het werkt heel aanstekelijk die crea praktijken aan de andere kant van het huis!

    BeantwoordenVerwijderen