maandag 31 maart 2014

Druk als een klein baasje.

De afgelopen weken weer lekker bezig geweest.Haken en sieraden maken. Het prettige van sieraden maken is dat het mijn rechterarm niet zo belast. Maar ik heb er soms wel een loep bij nodig ;-)
Nu leg ik soms s,avonds al mijn kralen klaar om de volgende dag lekker mee te kunnen beginnen. Maar dat is niet zo een succes. Dan heb je kans dat ze de volgende morgen door de kamer heen liggen, omdat er twee poezen nogal eens achter elkaar aan zitten, en dan over mijn bureau heen vliegen. Zo ook vorige week.  En dat was echt niet leuk....  Met de stofzuiger aan de gang, en dan voor de mond een panty kousje. Dan al de kralen in een bakje en kan het grote uitzoeken weer beginnen. Om te laten zien welke kralen er overal en nergens lagen, laat ik even de ketting zien die ik wilde gaan maken!
Maar goed, zo blijf ik lekker van de straat. En het is goede therapie. Ik vind het tenminste heel ontspannen. Geeft mij een hoop rust.
Ik ben weer lekker door gegaan met mijn Crochet Along. Elke week werk ik gelijk bij alleen plaats ik dan niet gelijk de foto. Maar de poes had week 12 in beslag genomen. Kon ze alvast uitproberen of die deken wel goed lag. Of de stof haar wel bevalt. Want dit is echt een stofjes kat. Ze gaat op alle lapjes die ik maar neerleg liggen. Al zijn ze 10 bij 10 cm ze moet er even op zitten of liggen.
Week 13 heb ik weer gefotografeerd bij nog een andere hobby van mij. Het naaien. Ik zit graag achter de naaimachine. En maak dan kleding, vermaak kleding, maak tassen van nieuwe stof of van oude spijkerbroeken. En ik quilt. Alleen wil het lang achter de machine zitten nu nog even niet lukken. Dus ben ik weer meer aan het haken. Ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen zodat ik de rechterkant niet te veel belast met dezelfde houding of beweging.
En dat is dan weer het prettige van het hebben van veel hobby,s.
Dan kun je ook genoeg afwisselen.
En het leuke is dat de kleinkinderen er door aangestoken worden. Zo wilden ze allemaal een eigen ketting maken. En de ene haalde het wel 5 keer uit omdat het niet goed was. De kleuren moesten wel in de goede volgorde. En de ander liet elke keer zien hoe ver hij was en hield dat zijn ketting op de kop en dan kon hij weer opnieuw beginnen. En er was er één die wilde er niet te veel tijd in steken dus die koos grote kralen snel thuis. En dan Joran die is een echte topper. Die koos een lastig patroon van duo beads. Dat zijn kralen met twee ogen. En hij bekeek de armbanden die ik ervan had gemaakt en had al snel door hoe hij dat moest gaan doen. En daar zat hij dan heel rustig en geconcentreerd naast mij ( met zijn ADHD!) kralen te rijgen. En het mooie is, dat toen hij inmiddels bijna zijn ketting  klaar had hij besloot toch liever andere kleuren te hebben. En is toen weer met een nieuwe begonnen.


Ik ben trouwens ook nog druk bezig geweest voor Anneke haar huiskamer. Ik heb een grenen dressoir die zij had gekocht op marktplaats geschilderd, twee keer gronden en twee keer aflakken. En ik heb 8 onderzetters gehaakt in de kleuren van haar kamer. Het is nu een gezellige kamer geworden. Waar ze zeker graag zal zitten.
Ik heb ook nog enige andere dingen gemaakt. Zo hebben Anneke en ik een nieuw fototoestel gekocht die we makkelijk mee kunnen nemen in onze tas of jaszak. Zodat we altijd snel ergens een foto van kunnen maken. Daar heb ik dan twee hoesjes voor gehaakt. Met een stersteek uit de Crochet Along deken. En ik ben bezig om pannenlappen te haken. Die ik wil gaan verkopen. Inmiddels twee sets af en het derde set staat te drogen op de oprek.

1 opmerking: